18.10.09

Οι Ιταλοι δωροδωκουν τους Taliban για να μην τους επιτεθουν!

Share

Πριν 3 μερες οι Times του Λονδινου δημοσιευσαν ενα αρθρο συμφωνα με το οποιο οι Ιταλικες μυστικες υπηρεσιες, δωροδοκουσαν τους Taliban για να μην επιτεθουν, οσο ηταν Ιταλοι στρατιωτες σε υπηρεσια στο Αφγανισταν...
...Συγκεκριμενη μυστικη υπηρεσια της Ιταλιας, εδωσε πληρωμες αξιας δεκαδων χιλιαδων ευρω στους διοικητες των Taliban και σε τοπικους οπλαρχηγους, για να κρατησει την περιοχη Sarobi, ποστο των Ιταλων στρατιωτων μεχρι προσφατα, μακρια απο τις εχθροπραξιες.

Μολις οι Ιταλοι φυγαν και τους "αλλαξαν" οι Γαλλοι, οι εχθροπραξιες ξεκινησαν. Οι Ιταλοι δεν ειχαν προειδοποιησει τους Γαλλους και εκεινοι, μην εχοντας ισως την καταλληλη πειρα (...) αλλα και ενημερωση, ειχαν χαλαρα μετρα ασφαλειας με αποτελεσμα να εχουν 10 νεκρους στρατιωτες σε εναν μηνα, ενω οι Ιταλοι ειχαν ενα νεκρο μεχρι που αρχισαν τις πληρωμες, μεσα σε εναν χρονο παρουσιας στην περιοχη.

Υψηλοβαθμος αξιωματουχος του ΝΑΤΟ δηλωσε "ειναι λογικο ισως να εξαγοραζεις μικρες ομαδες ανταρτων για να κρατησεις τους στρατιωτες σου ασφαλεις, ομως ειναι παρανοικο να το κανεις και να μην ενημερωνεις τους συμμαχους σου!"

Οι πρωτες υποψιες για πληρωμες ακουστηκαν τον Οκτοβρη του 2007, οταν δυο Ιταλοι κατασκοποι ειχαν συλληφθει στο Αφγανισταν. Ο ενας σκοτωθηκε μυστηριωδως (...) κατα την επιχειρηση απελευθερωσης του απο τις Βρετανικες ειδικες δυναμεις. Ο Ιταλικος τυπος τοτε ειχε αναφερει πως και οι δυο πρακτορες συννεληφθησαν οταν προσπαθουσαν να πληρωσουν τους Taliban.

Η επισημη Ιταλικη κυβερνηση χτες, εξεδωσε ανακοινωση συμφωνα με την οποια αρνειτε οποιοαδηποτε συναλλαγη με τους Taliban.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου