12.12.09

Αποκωδικοποιώντας τις Ειδήσεις

Share

Όταν προσπαθούμε να αποκωδικοποιήσουμε τα ελεγχόμενα από τις πολυεθνικές (ακόμη και στην Ελλάδα) media, πρέπει να έχουμε στο νου μας πως οι άνθρωποι καταλήγουμε σε συμπεράσματα με βάση τις πληροφορίες που μας παρουσιάζονται...

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ενστικτωδώς πως ότι ακούν και βλέπουν στην τηλεόραση -κρατική ή ιδιωτική- είναι ένα απόσταγμα από έγκυρα και αληθινά δεδομένα. Βλέποντας όμως αυτά τα τεράστια συγκροτήματα, πρέπει να ξέρουμε πως όλα σε κάποιο βαθμό, μεγαλύτερο ή μικρότερο είναι προκατειλημμένα, εξυπηρετούν συμφέροντα και είναι ταγμένα να προωθούν συγκεκριμένες ατζέντες είτε αποκρύπτοντας ειδήσεις ή αλήθειες κομβικής σημασίας είτε παρουσιάζοντας γεγονότα με τέτοιο τρόπο ώστε είναι εύκολο να αλλοιωθεί το πραγματικό τους περιεχόμενο ή ακόμη και το συμβάν αυτό κάθε αυτό, πράγμα που αυτόματα οδηγεί τον θεατή/δέκτη να βγάλει λάθος συμπεράσματα και να πάρει λάθος αποφάσεις.

Αυτού του είδους ο έλεγχος είναι δύσκολο να διακριθεί από τον μέσο άνθρωπο επειδή είναι φτιαγμένος για να είναι αόρατος. Σε ένα κομμουνιστικό ή ένα φασιστικό καθεστώς, ίσως είναι ευκολότερο να είναι λίγο πιο ψυλλιασμένος ο κόσμος μιας και είναι κοινή γνώση πως η πληροφορία φιλτράρεται και λογοκρίνεται από την κυβέρνηση και εκείνοι που αντιστέκονται μαθαίνουν να διαβάζουν ανάμεσα από τις γραμμές. Στα λεγόμενα όμως Δημοκρατικά καθεστώτα, σαν και το δικό μας, όπου υπάρχει εδραιωμένη η ψευδαίσθηση της ελευθερίας της επιλογής και του λόγου, είναι σχεδόν αδύνατο να δει κανείς το πλέγμα που του ρίχνουν μπροστά στα μάτια του.

Στις επόμενες μέρες θα προσπαθήσω μέσα σε 5 βήματα-άρθρα να εξηγήσω με όσες –ελάχιστες- γνώσεις και εφόδια έχω πως ακριβώς είναι οργανωμένη η πυραμίδα της εξουσίας, ποιοι ελέγχουν τα media διεθνώς, ποιο είναι το τελικό τους σχέδιο, ποιοι το προωθούν και με ποιους τρόπους το κάνουν.

Μέρος 1ο - Η οργανωση της Εξουσιας

Ελπίζω να έχετε το κουράγιο να τα διαβάσετε και να μην σας κουράσω πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου