18.10.09

Το μυστικο λεπτο της Νεας Υορκης:Τα τραινα καθυστερουν επιτηδες

Share

Ενα απλο παραδειγμα προγραμματισμου της κοινωνιας.

Το παραδειγμα εχει κατα νου τα τραινα της Νεας Υορκης, αλλα και το μετρο της Αθηνας ακολουθει την ιδια πολιτικη...
Τα τραινα λοιπον, γραφουν σαν ωρα αναχωρησης την 10:14, ομως προς καλη τυχη ολων (εχει τυχει και σε μενα) ο οδηγος ειναι τοσο καλος ωστε να περιμενει ενα λεπτο ακομη ωστε να μπουν κανα δυο ακομη που τρεχοντας ισα που προλαβαινουν το τρενο. Αυτο το παραπανω λεπτο, θα επρεπε να λειτουργει αρθροιστικα με αποτελεσμα τα τραινα πιο αργα την ιδια μερα να ερχονται με 50 λεπτα καθυστερηση, ομως δεν συμβαινει αυτο!Γιατι;

Σε μια προσφατη συνεντευξη της, η υπευθυνη τυπου του μετρο της Νεας Υορκης αποκαλυψε πως ο πραγματικος χρονος αναχωρησης του τραινου, ειναι 1 λεπτο αργοτερα απο τον χρονο που βλεπει ο κοσμος. Αυτο το "μυστικο" χρονοδιαγραμα, εμφανιζεται μονο στα χαρτια των μηχανοδηγων και επιτηδες το κρατανε κρυφο. Ο λογος ειναι απλος, συμφωνα με την υπευθυνη, ειναι ενστικτο του ανθρωπου να καθυστερει."Αν ολοι ηξεραν πως εχουν ενα εξτρα λεπτο στη διαθεση τους τοτε θα αργοπορουσαν, γιαυτο μην το δημοσιευσετε αυτο!" ειπε γελοντας η Marjorie Anders.





Το εν λογω προγραμμα, πανω για τους επιβατες, κατω για τους μηχανοδηγους

Ηταν ενα απλο παραδειγμα, για το πως πραγματα συμβαινουν καθημερινα γυρω μας, τα ζουμε, μας επηρεαζουν, καθοριζουν τον τροπο ζωης μας και ομως δεν μπορουμε να τα αντιληφθουμε.

Μαθετε να σκεφτεστε εξω απο το "κουτι" και πολλα πραγματα θα αποκτησουν ξαφνικα νοημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου