24.10.09

Ανακαλυφθηκε η πρωτη σπηλια στη Σεληνη

Share

Αυτη η τρυπα, διαμετρου 65 μετρων, συμφωνα με τους επιστημονες της NASA, εκτεινετε σε βαθος 80 μετρων και θα μπορουσε να ειναι η εισοδος μιας πολυ μεγαλυτερης σπηλιας.

Η ανακαλυψη αυτη, ερχεται σε ενα καταπληκτικο Timing, μετα απο τις μεγαλες συζητησεις στις συνεντεξεις τυπου της NASA, πως κατι εντυπωσιακο εχει ανακαλυφθει στη Σεληνη και συντομα θα ανακοινωθει...

Πολλοι επιστημονeς πιστευουν πως το φεγγαρι μας εχει αρκετα μακρια, στροβυλιστα τουνελ, τα λεγομενα lava tubes (σωληνες λαβας), παρομοια με αυτα που υπαρχουν στην Γη.

Αυτα τα τουνελ δημιουργουνται οταν ενα ρευμα λιωμενου βραχου κρυωνει, στερεοποιειται και η καυτη λαβα μεσα του στραγγιζεται σταδιακα, αφηνοντας στη θεση της ενα κενο "σωληνα".

Μεχρι προσφατα κανεις δεν ειχε βρει ενα ανοιγμα που θα μπορουσε να ειανι ενδεικτικο για την υπαρξη ενος τετοιου τουνελ αθικτου, μεχρι την φωτογραφια αυτη, η οποια να σημειωθει τραβηχτηκε απο το Ιαπωνικο διαστημικο εξερευνητικο οχημα, Kaguya, τον Ιουνιο που μας περασε, λιγο πριν την προγραμματισμενη του συντριβη στην Σεληνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου