24.10.09

Σωσε τη Γη, Φαε το σκυλο!

Share

Ενα νεο βιβλιο ερχεται να προστεθει στην γελοιοτητα των οικο-γραφικων. Λεγεται "Time to Eat the Dog: The Real Guide to Sustainable Living" (Ωρα να φαμε τον σκυλο:Ενας πραγματικος οδηγος για μια βιωσιμη διαβιωση) και ειναι μια ομολογουμενως εξαντλητικη αναλυση για το μεγεθος της επιβαρυνσης στο περιβαλλον που προκαλουν τα κοινα κατικοιδια μας, οπως οι σκυλοι και οι γατες...

Οι συγγραφεις, Robert και Brenda Vale, μελετησαν (οπως υποστηριζουν) τις εκμπομπες διοξειδιου του ανθρακα των κατικοιδιων, συμπεριλαμβανομενου και της τροφης που καταναλωνουν αλλα και το χωρο που καταλαμβανουν και τα αποτελεσματα δεν ειναι και πολυ ενθαρρυντικα για τον φιλο μας τον Ρεξ.

Συμφωνα με την μελετη λοιπον, ενα μεσαιου μεγεθους σκυλι, καταναλωνει 90γρ. κρεατος και 156γρ. δημητριακα ημερησιως στην 300γρ. μεριδα του της ξηρας τροφης.

Χρειαζονται (συμφωνα με το βιβλιο) 43.3τμ γης για να παραξουν 1κιλο κοτοπουλο το χρονο και 13.4τμ για να παραχθει 1κιλο δημητριακα, οποτε αυτο κανει στο σκυλο σας να απαιτει 0.84στρεματα γης! Για ενα μεγαλυτερο σκυλι σαν τον φιλο μας τον Rex, η εκταση γινετε 1.1 στρεματα.

Το αστειο ειναι πως ενα Toyota Land Cruiser, διανυοντας μια τιμια αποσταση 10.000χλμ το χρονο, "καιει" 55.1gigajoules, συμπεριλαμβανομενης και της ενεργειας που καταναλωθηκε για να το φτιαξει η Toyota. 1 στρεμμα γης μπορει να παραξει συνολικα 135gigajoules το χρονο, αρα ενα Toytota Land Cruiser-αν ακολουθησουμε την λογικη του βιβλιου-θελει 0.41στρεματα, λιγοτερα απο ενα μεσαιο σκυλακι...

"το να εχετε ενα σκυλο, ειναι μια πολυτελεια, κυριως επειδη εχει μεγαλο διοξειδιακο αποτυπωμα κρεατος (εννοει ποσο διοξειδιο ανθρακα παραγεται κατα την διαδικασια της εκτροφης και συσκευασιας της τροφης του ζωου)"

Και ενα στατιστικο απο το βιβλιο

Γερμανικος Ποιμενικος: 1.1 στρεματα
Γατα:0.15 στρεματα (ελαφρως λιγοτερα απο ενα Volkswagen Golf)
Χαμστερ: 0.014στρεματα (μιση τηλεοραση πλασματος, αρα δυο χαμστερ=μια TV)
Χρυσοψαρο: 0.00034στρεματα (μην σας φαινετε λιγο, ειναι ισο με δυο κινητα τηλεφωνα)

To αρχικο αρθρο εδω


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου