24.10.09

Σουηδια - Οικοφορος στο φαγητο

Share
Ενα πιλοτικο προγραμμα ξεκινησε αυτη την εβδομαδα στην μακρινη Σουηδια. Απο δω και στο εξης ολα τα φαγητα, στα ραφια των σουπερ-μαρκετ αλλα και στα μενου των εστιατοριων, θα εχουν διπλα τους σημειωμενες τις οικολογικες επιπτωσεις που εχει το καθενα πανω στην Γη.

Συγκεκριμενα, οι εκπομπες διοξειδιου του ανθρακα CO2 θα αναγραφονται με σκοπο προς το παρον, ο καταναλωτης να εχει στο νου του την ποσοτητα της ζημιας που κανει στο περιβαλλον το φαγητο που θελει και αναλογα με τις τυψεις του να κανει τις επιλογες του και να στραφει σε πιο φιλικα προς το περιβαλλον φαγητα.

Φυσικα σαν εναλλακτικα προβαλουν τα γενετικα τροποποιημενα σκευασματα της Mosanto, μιας εταιριας που μας εχει δειξει στο παρελθον ποσο ανυσηχει για το καλο του πλανητη μας.

Σε δευτερη φαση, η Σουηδικη κυβερνηση σκοπευει να επιβαλει μια νεα φορολογια πανω στα τροφιμα, φορος που σε καθε τροφιμο θα ειναι αντιστοιχος του ποσοστου εκπομπης CO2 που αναγραφεται.

Η Σουηδικη κυβερνηση ελπιζει πως το προγραμμα θα πετυχει και πως συντομα κι'αλλες Ευρωπαικες χωρες θα την ακολουθησουν σε αυτη την κατευθυνση μιας και στις Η.Π.Α. η Καλιφορνια και η Νεα Υορκη

Η ξεπλυμενη απο τους New York Times ειδηση, εδω

...Προβλεπω μινι-αφιερωματακι στη Σουηδια, συντομα στον ΣΚΑΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου