3.2.10

Ρομπότ στον αέρα

Share
Εικόνες από τις πιο σκοτεινές ιστορίες για την περιστολή των ελευθεριών μας θα θυμίζει πολύ σύντομα ο ουρανός της Αγγλίας…
Η βρετανική αστυνομία σχεδιάζει να εντάξει στο δυναμικό της κατασκοπευτικά ιπτάμενα ρομπότ. Προς το παρόν τα ρομπότ αυτά επιχειρούν με επιτυχία στο Αφγανιστάν και οι Άγγλοι σκοπεύουν να τα έχουν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα μέχρι το καλοκαίρι του 2012 όπου και θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου.
Τα ρομπότ αυτά θα αναλάβουν παρακολουθήσεις «ρουτίνας» όπως την παρακολούθηση της κυκλοφοριακής κίνησης και τυχόν καταδιώξεις καθώς επίσης και διαδηλώσεις.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως τα ρομπότ αυτά θα αυξήσουν σημαντικότατα τις  δυνατότητες του σώματος για παρακολούθηση και θα είναι η αρχή μιας νέας επανάστασης στον τομέα της αστυνομικής φύλαξης.

Τα ρομπότ αυτά, έχουν σε μεγάλο ποσοστό αυτόνομη σκέψη και βούληση. Μπορούν να απογειωθούν και να προσγειωθούν όποτε θέλουν χωρίς βοήθεια από χειριστή, να μείνουν στον αέρα μέχρι και 15 συνεχόμενες ώρες και έχουν επιχειρησιακό ύψος μέχρι 20.000 πόδια. Μπορούν να αποφασίσουν μόνα τους για το ποια ρώτα θα πάρουν μέχρι να φτάσουν τον προορισμό τους, να αλλάξουν κατεύθυνση και να κάνουν ελιγμούς για να αποφύγουν τυχόν εμποδια.

Φυσικά είναι εφοδιασμένα με ψηφιακές κάμερες τελευταίας τεχνολογίας, ραντάρ και υπερύθρους ανιχνευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου