27.1.10

Ακυρώνει η Αλβανία τη συμφωνία με την Ελλάδα για τα χωρικά ύδατα

Share

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας αποφάσισε να ακυρώσει τη συμφωνία για την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων, η οποία υπεγράφη στα Τίρανα, το 2009, κατά την επίσκεψη του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή...
Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ, η συμφωνία ακυρώθηκε ομόφωνα από το 9μελές Σώμα, με το επιχείρημα ότι η κατάρτισή της έγινε βάσει λανθασμένων διαδικασιών, για αυτό και προτείνεται η επαναδιαπραγμάτευσή της.

Ύστερα από σφοδρές αντιδράσεις διαφόρων εθνικιστικών οργανώσεων και μερίδας βουλευτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος, που χαρακτήρισαν τη συμφωνία ως «ξεπούλημα της θαλάσσιας ζώνης στην Ελλάδα», ο πρόεδρος των Αλβανών Σοσιαλιστών, Έντι Ράμα, ανακοίνωσε, στις 15 Οκτωβρίου, την προσφυγή του κόμματός του στο Συνταγματικό Δικαστήριο κατά της συμφωνίας.

Μάλιστα, είχε τότε χαρακτηρίσει τη συμφωνία λανθασμένη και είχε τονίσει πως πρέπει να βρεθούν τρόποι για την επαναδιαπραγμάτευσή της.

«Αυτοί που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας να το κάνουν με αξιοπρέπεια και σεβασμό, στο πλαίσιο της καλής γειτονίας» είχε πει χαρακτηριστικά.

Newsroom ΔΟΛ


...και φυσικά αυτό γίνετε τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός καλεί τους Τούρκους να πάμε αποκοινού στα δικαστήρια που δικάσαν τον Μιλόσεβιτς για το θέμα της υφαλοκρηπίδας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου