17.11.09

Κατώτερη των προσδοκιών η ανταπόκριση στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της νέας γρίπης

Share

Την δυσαρεσκεια της εκφραζει η Νεα Ταξη για την δυσκολια των Ελληνων να δεχτουν το εμβολιο...

"Όσον αφορά στο πρόγραμμα εμβολιασμού που ξεκίνησε τη Δευτέρα από το προσωπικό των νοσοκομείων, τα στοιχεία είναι μάλλον απογοητευτικά, αφού η πλειονότητα των ιατρών και των νοσηλευτών επέλεξαν να μην εμβολιαστούν.

Στο εμβολιαστικό κέντρο του Ερυθρού Σταυρού χορηγήθηκαν μόλις 79 εμβόλια -και από αυτά τα 20 έλαβαν χρόνια πάσχοντες που ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου.

Στο Γενικό Κρατικό εμβολιάστηκαν περίπου 50-55 γιατροί και νοσηλευτές και έξι πολίτες, ενώ στον Ευαγγελισμό -το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Αττικής με περίπου 3.000 εργαζόμενους- εμβολιάστηκαν μόνο 60 γιατροί και νοσηλευτές.

Ανάλογη είναι η εικόνα και για τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ προσήλθαν μόλις 40 εργαζόμενοι σε σύνολο άνω των 1.000, ενώ στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» μόλις 10 από τους συνολικά 1.200 εργαζομένους.

Σημαντικός κρίνεται ο αντίκτυπος που είχαν δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής για την Πανδημία της Γρίπης του νοσοκομείου «Αγιος Παύλος» κ. Στρατή Πλωμαρίτη, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του εκφράζοντας σοβαρές επιφυλάξεις ως προς την αναγκαιότητα του εμβολίου.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο νοσοκομείο «Αγ.Παύλος» δεν εμβολιάστηκε κανείς από τους συνολικά 750 εργαζομένους.

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος εμβολιασμού ελπίζουν πως τις προσεχείς ημέρες η ανταπόκριση των ιατρών και των νοσηλευτών θα είναι μεγαλύτερη.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Πανδημίας Γρίπης Ελένη Γιαμαρέλλου δήλωσε, από την πλευρά της, πως δεν υπάρχει επιστημονική βάση στις επιφυλάξεις που εκφράζονται."




απο: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου