6.10.09

Οικοτρομοκρατια - Πτώση στις εκπομπές CO2 λόγω κρίσης αναμένει η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας

Share

Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, του κυριότερου από τα αέρια του θερμοκηπίου, θα μπορούσαν να μειωθούν φέτος κατά 3% λόγω της οικονομικής κρίσης, εκτιμά η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (IAE). Θεωρεί μάλιστα ότι η πτώση είναι καλή αφορμή για τη λήψη δραστικών μέτρων κατά της θέρμανσης.


Η μείωση αυτή θα ήταν η μεγαλύτερη που θα έχει καταγραφεί εδώ και 40 χρόνια, ανέφερε ο Φάτιχ Μπιρόλ, επικεφαλής οικονομολόγος της Υπηρεσίας, μιλώντας σε συνέδριο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή που πραγματοποιείται στην Μπανγκόκ.
Μέχρι σήμερα οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα αυξάνονταν κατά 3% ετησίως, επισήμανε.

Η αντιστροφή της αυξητικής τάσης αντιπροσωπεύει μια μοναδική ευκαιρία για τη διαμόρφωση πολιτικών που θα περιορίσουν την αύξηση της θερμοκρασίας κατά δύο βαθμούς έως το 2050, εκτίμησε.
«Μας δίνει την ευκαιρία να σημειώσουμε πραγματική πρόοδο προς ένα μέλλον με καθαρή ενέργεια, εφόσον όμως καθοριστούν άμεσα οι κατάλληλες πολιτικές» δήλωσε από την πλευρά του ο εκτελεστικός διευθυντής της IAE Νομπούο Τανάκα.

Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τις μεγάλες αναπτυσσόμενες χώρες πρέπει να φθάσουν στο ανώτατο σημείο τους μέχρι το 2020, για να ελεγχθεί η υπερθέρμανση του πλανήτη, αναφέρεται στην έρευνα της IAE.

Η εκτίμηση αυτή είναι πολύ πιο φιλόδοξη από τους στόχους που προτάθηκαν από αναπτυσσόμενες χώρες, όπως η Κίνα, στη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών στη Μπανγκόκ, προπαρασκευαστική της διάσκεψης της Κοπεγχάγης, με στόχο την υπογραφή νέου συμφώνου για το κλίμα τον Δεκέμβριο.
Η έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα στην Ταϊλάνδη είναι απόσπασμα της ετήσιας έκθεσης της υπηρεσίας, υπό τον τίτλο World Energy Outlook.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Επειδη το παραμυθι αυτο με το φαινομενο του θερμοκηπιου, εχει παρατραβηξει, οποιος εχει ορεξη να ακουσει και μια δευτερη γνωμη ας κανει τον κοπο να δει αυτο το βιντεακι. Ειναι λιγο μεγαλο, αλαλ πιστεψτε με, θα αλλαξει τον κοσμο γυρω σας. Θα δειτε επιστημονες, μετεωρολογους, κλιματολογους, αρχαιολογους και αστρονομους να εξηγουν πως ΔΕΝ υπαρχει το φαινομενο του θερμοκηπιου. Ειναι μια τεραστια αγορα οικολογικων προιοντων, μια απιστευτη προπαγανδα για να κρατησει τους ανθρωπους τεχνολογικα υπαναπτικτους, να τους κρατησει τρομαγμενους και να μας κανει μπατσους τον εναν να ελεγχει τον αλλο. Η θερμοκρασια εδω και χρονια ανεβαινε σε ΟΛΟ ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ! Οι παγοι λιωνουν ακομη και στον Αρη, προς Θεου δηλαδη! Εκτος απο το αμαξι σου, υπαρχει κατι πολυ μεγαλυτερο εκει πανω που ελεγχει το κλιμα του πλανητη μας και αυτο ειναι ο ΗΛΙΟΣ!...

Δειτε σας παρακαλω το βιντεο με ανοικτα ματια και θα καταλαβετε πολλα...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου