30.10.09

Δύο έφηβοι συνελήφθησαν για διάδοση φημών για το εμβόλιο

Share

Η αστυνομία της Σεούλ, χτες, συνέλαβε δυο γυμνασιόπαιδα επειδή διέδιδαν φήμες σχετικά με το εμβόλιο για την γρίπη των χοίρων μέσα από το internet και από sms.
Ένας εκ των μαθητών, ένας πρωτοετής κατηγορήθηκε για «ανέβασμα» αβάσιμων φημών για τον εμβολιασμό σε ένα web site, ισχυριζόμενος πως όλοι οι εμβολιαζόμενοι, ιδίως τα παιδιά θα πεθάνουν, είπε το τοπικό δίκτυο.

Ο άλλος μαθητής, τελειόφοιτος, πήρε ότι είχε ποστάρει ο προηγούμενος και το προώθησε σε 30 συμμαθητές του μέσω κινητού με τον τίτλο «Αν εμβολιαστείς, θα πεθάνεις. Ας μποϋκοτάρουμε τα εμβόλια της γρίπης», συνέχισε το δίκτυο και ξεκαθάρισε πως μετά τα μηνύματα άρχισαν να μεταδίδονται στο διαδίκτυο σαν ιός…

Η αστυνομία ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει με ποιες κατηγορίες τους κρατά ή αν σκοπεύει να τους διώξει ποινική στη συνεχεία.

Φυσικά η Νότιος Κορέα, δεν φημίζεται για τις Δημοκρατικές της ευαισθησίες, αλλά το να συλλαμβάνονται δυο παιδιά επειδή εκφράζουν κάποιες ανησυχίες χωρίς να στιγματίζουν κανενός ανθρώπου το όνομα και την υπόληψη… είναι λιγάκι προκλητικό… Φαίνετε πως αν πρόκειται για κάτι που πάει κόντρα στην προπαγάνδα της Νέας Τάξης, όσο μικρό και αν είναι, πρέπει να διωχθεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου