28.10.09

Ερευνήτρια του εμβολίου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, σοκάρει με δήλωση της

Share


   Η Dr.Diane Harper, πρωτοπόρος στην ερευνά για την δημιουργία δυο εμβολίων κατά των ιών ανθρωπίνων κονδυλωμάτων (HPV-Human Papilloma Virus), του Gardasil και του Cervarix, είπε πως τα αμφιλεγόμενα αυτά φάρμακα δεν κάνουν το παραμικρό για την μείωση των δεικτών καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και αν και συνιστώνται για κοριτσάκια από 9 χρονών και πάνω, δεν έχει υπάρξει καμία πραγματική ερευνά για παιδιά κάτω από 15 χρονών.

Η Dr.Harper, διευθύντρια της Ομάδας Έρευνας και Πρόληψης του Γυναίκειου Καρκίνου του Πανεπιστήμιου του Μισούρι, έκανε την παραπάνω δήλωση στα πλαίσια του 4ου διεθνούς 
Συνεδρίου για τον Εμβολιασμό που έγινε στην Βιρτζίνια στις 2-4 Οκτωβρίου. Αν και στα χαρτιά ήταν καταχωρημένη η ομιλία της σαν υπέρ του εμβολιασμού, οι παρευρισκόμενοι 
έμειναν έκπληκτοι καθώς την άκουγαν να τους λέει πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εμβολιαστούν ή να προτείνουν εμβολιασμό.
"Βγήκα από το συνέδριο με την εντύπωση πως οι κίνδυνοι των παρενεργειών είναι τόσο μεγαλύτεροι από το πιθανό όφελος του εμβολίου, που αναρωτιέμαι για ποιο λόγο ακριβώς μας λένε να εμβολιαστούμε" είπε η Joan Robinson, υπεύθυνη του Ινστιτούτου Ανθρώπινης Έρευνας.

Η Dr.Harper ξεκίνησε την ομιλία της εξηγώντας πως 70% όλων των περιπτώσεων HPV, εξαφανίζονται μόνες τους χωρίς καμία επεμβαση ή θεραπεία μέσα σε έναν χρόνο. Μέσα σε δυο χρόνια το ποσοστό φτάνει το 90%. Από το εναπομείναν 10% μόνο το μισό θα εξελιχθεί σε καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, ποσοστό που αφήνει πραγματικά ελάχιστα περιθώρια για καταναγκαστικό εμβολιασμό.

Συνέχισε λέγοντας πως τα πραγματικά ποσοστά κρουσμάτων καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στην Αμερική είναι τόσο ελάχιστα, που "αν και όλες εμβολιαστούμε και συνεχίσουμε τα τεστ ΠΑΠ μας, τα ποσοστά δεν θα πέσουν, είναι στα ελάχιστα φυσιολογικά όρια"

Όσο το κοινό από κάτω άρχιζε να μουρμουρίζει, απορώντας και εκείνοι με χρησιμότητα του εμβολίου, αφού βλέπουν την ιδία την ερευνήτρια που το έφτιαξε να το ακυρώνει, η Dr.Harper έριξε την πραγματική της "βόμβα"

Η Merck, κατασκευάστρια εταιρία του εμβολίου, μελέτησε μόνο ένα ελάχιστο δείγμα, ένα μικρό γκρουπ κοριτσιών κάτω των 16 χρονών που είχαν εμβολιαστεί αλλά δεν τις παρακολούθησε σε μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να βγάλει τα πραγματικά ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με την θετική επίδραση του φαρμάκου στα παιδιά, τακτική η οποία θα έπρεπε να είχε ακολουθηθεί κανονικά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Dr.Harper αποκαλύπτει πως η Merck ποτέ δεν έκανε πραγματική έρευνα για την ασφάλεια και τις παρενέργειες του Gardasil στον ανθρώπινο οργανισμό. Σε μια συνέντευξη της πριν 2 χρόνια στο KPCnews.com είχε πει πως "το να δίνουμε το εμβόλιο σε κορίτσια κάτω των 11, είναι ένα τεράστιο υγειονομικό πείραμα..."

Εκείνη τη στιγμή ήταν η κορύφωση της εκστρατείας της Merck για να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στα σχολεία και η Dr.Harper προσπαθούσε από όποιο μέσο της δινόταν η ευκαιρία να εκφράσει τις ανησυχίες της μα "κανένας δεν την δεχόταν"

"Δεν είναι απλά ανόητο να επιβάλουμε τον εμβολιασμό σε 11χρονα παιδιά...δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για τις παρενέργειες ώστε να είμαστε βέβαιοι πως δεν υπάρχει θέμα ασφαλείας..."δήλωνε τότε. Όταν οι δημοσιογράφοι την ρωτούσαν γιατί βγήκε τώρα και τα είπε αυτά εκείνη απάντησε "Γιατί θέλω να μπορώ να κοιμάμαι ήσυχη και να είμαι εντάξει με τον εαυτό μου"

Από το 2006 όπου και το Gardasil έχει γίνει μέρος της ζωής όλων των γυναικών, έχουμε μάθει πως αρκετά από τα όσα καταλογίζει η Dr.Harper στο φάρμακο, είναι αλήθεια και μάλιστα τα έχουμε μάθει με τον κακό τρόπο. Μέχρι στιγμής 15.037 κοριτσάκια έχουν καταγραφεί πως εμφάνισαν διάφορες παρενέργειες και αυτά είναι μόνο τα επίσημα. Μέσα στη λίστα των παρενεργειών είναι Σύνδρομο Guilliane Barre, λύκος, παράλυση, θρομβώσεις, επιληπτικές κρίσεις, εγκεφαλικές φλεγμονές και πολλά αλλά. Επίσημα καταγεγραμμένοι είναι 44 θάνατοι που αποδίδονται στο Gardasil.

H Dr.Harper συμμετείχε και στην ομάδα που μελέτησε το Cervarix, το ίδιο φάρμακο που βγαίνει με άλλο όνομα από την Glaxo-Smith-Kline και είναι μέχρι στιγμής εγκεκριμένο μόνο για την Ευρώπη. Μέχρι στιγμής πάνω από 4.000 έχουν υποστεί παρενέργειες από αυτό το φάρμακο και ένα κοριτσάκι πέθανε στο διάδρομο του σχολειού, λίγα μετρά πιο μακριά από το σημείο που της είχαν κάνει το εμβόλιο λίγη ώρα νωρίτερα.

Η περίπτωση μιας κοπελίτσας εδω
Και ένα ενδιαφέρον link

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου