5.5.10

Δολοφόνοι και πολιτικοί:'Εχουν ομοιότητες;

Share
Ενας βετερανος εγκληματολογος του FBI και αναλυτης συμπεριφορων και διατελεσσας αρχηγος της Αστυνομιας της Νεας Υορκης, ο Jim Kouri, εδωσε μια διαλεξη τις προαλλες δινοντας καποια πολυ ενδιαφεροντα στοιχεια για τα ψυχολογικα προφιλ των κατα συρροη δολοφονων και σχιζοφρενων ψυχοπαθων εγκληματιων...

Συγκεκριμενα ειπε πως χαρακτηριστικα οπως η ευφραδια και ο ανετος χειρισμος του λογου χωρις ομως να βγαινει νοημα, η επιφανειακη γοητεια, η υπερβολικη αισθηση της αυτοεκτιμησης,  το  παθολογικο ψεμα, η ελλειψη οποιουδηποτε ιχνους τυψεων και χειραγωγηση των αλλων, ολα συναντονται στα ψυχολογικα προφιλ των κατα συρροη δολοφονων.

 

Συνεχιζοντας ο κ.Kouri ειπε πως ολως περιεργως, τα ιδια χαρακτηριστικα εχουν και οι ανθρωποι που συνανταμε σε θεσεις εξουσιας, υψηλου κοινωνικου status οπως οι πολιτικοι και οι διευθυντες επιχειρισεων...

Ισως το εχετε παρατηρησει κι εσεις. Οι κινησεις τους ειναι ολες μελετημενες, εχουν συμβουλους που τους λενε πως θα κατσουν, πως θα μιλησουν, τι χειρονομιες θα κανουν και που θα ακουμπησουν τα χερια τους, περιμενοντας τον δημοσιογραφο να τελειωσει την ερωτηση του.

Αυτη η διαδικασια και μονο, θα επρεπε να μας δειχνει πως κατι δεν παει καλα μεσα στα κεφαλια τους. Το γεγονος πως απο μικροι εχουν μαθει να συγκρατουν συγκεκριμενα συναισθηματα και στασεις του σωματος τους, ενω απο την αλλη προσπαθουν να κανουν συγκεκριμενες κινησεις και εκφρασεις για να βγαλουν προς τα εξω κατι διαφορετικο απο αυτο που νιωθουν ειναι ανυσηχιτικο απο μονο του.

Το ιδιο πραγμα ενθαρυνουμε κι εμεις, οταν ακουμε τα δημοσιογραφακια να λενε «με κοκκινη γραβατα εμφανιστικε ο πρωθυπουργος και ετσι θελει να δειξει πως καλει τον κοσμο μαζι του να κανουν αλλαγες». Ειναι σαν να μας λενε καταμουτρα, σε δουλευουμε, σε περναμε για προβατο, στο λεμε και οχι μονο δεν κανεις τιποτα αλλα θα σε πεισει αυτη η γραβατα.

Αυτη βεβαια η συμπεριφορα δεν ειναι φυσιολογικη. Για την ακριβεια, σπανιζει –ευτυχως- στο ανθρωπινο ειδος και γι’αυτο στην πλειοψηφια τους, οι φυσιολογικοι ανθρωποι δεν τους κανει καν αισθηση να ασχοληθουν με την πολιτικη. Ο ανθρωπος ειναι προγραματισμενος απο τον Δημιουργο του, απο τη Μητερα Φυση, οπως θελετε πειτε το, να κανει το καλο. Να ζει σε μικρες κοινωνιες που τα αρσενικα θα φροντιζουν τα θυληκα και τα θυληκα τηα φροντιζουν τα παιδια. Ειναι παραγωγος, γεωργος, κτηνοτροφος και δεν θελει πολεμο, δεν θελει πονο, δεν θελει αιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου