18.3.10

Φθοριο στο νερό

Share
Πόσο καλό μας κάνει το φθόριο που προσθέτουν όλες οι κυβερνήσεις στο νερό;



Κίνδυνοι απο το Φθοριούχο νάτριο

Φθοριούχο νάτριο έχει διατεθεί στο εμπόριο στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1938, πριν από την τρόφιμα, φάρμακα και καλλυντικά νόμος τέθηκε σε ισχύ. Αυτός ο νόμος διαβεβαιώνει τους καταναλωτές ότι τα τρόφιμα είναι αγνά και υγιεινά, ασφαλή, και παράγονται υπό συνθήκες υγιεινής...

Ότι τα ναρκωτικά και οι συσκευές είναι ασφαλείς και αποτελεσματικές για την προβλεπόμενη χρήση τους και ότι δεν καλλυντικά είναι επικίνδυνα και είναι κατασκευασμένα από κατάλληλα υλικά. Ναρκωτικά στην αγορά πριν από την πράξη δεν υποχρεούται να καταθέσει NDA (νέο φάρμακο Application).

Τα συμπληρώματα της φθοριούχο νάτριο τροφοδοτείται τακτικά με τα παιδιά για την πρόληψη της φθοράς των δοντιών. Αυτά τα φάρμακα που χρειάζονται σε οδοντίατρο ή συνταγή γιατρού. Φθοριούχο νάτριο χρησιμοποιείται από τα παιδιά δεν έχει εγκριθεί από το FDA...

Το πιο αναγνωρισμένο πρόβλημα είναι ότι πάρα πολύ φθορίου προκαλεί οδοντική φθορίωση που χαρακτηρίζεται από αδυναμία του σμάλτου των δοντιών να κρυσταλλώνει σε ένα μόνιμο δόντι. Οι συνέπειες μπορεί να συνεπάγεται αλευρώδη, αδιαφανές blotching των δοντιών σε σοβαρές σκουριά χρώματος λεκέδες, επιφανειακά σκασίματα και ευθραυστότητα των δοντιών.

Μελέτες έδειξαν άμεση συσχέτιση μεταξύ της ηλικίας των γυναικών που φέρουν τα μωρά με σύνδρομο Ντάουν και το ποσό του φθορίου στο νερό. Όσο υψηλότερο είναι το ποσοστό του φθορίου στο νερό? Τη νεότερη από την ηλικία των γυναικών που φέρουν τα παιδιά σύνδρομο Ντάουν.

Σε παιδιά και νέους μια ελάχιστη κατανάλωση φθοριούχο νάτριο μπορεί να προκαλέσει σιελόρροια, ναυτία, έμετος, επιγαστρικό άλγος και διάρροια. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί κατά το χρησιμοποιείτε με παιδιά ηλικίας κάτω των 6 ετών.

Το 2006, η Αμερικανική Ένωση Κέντρων Δηλητηριάσεων αναφέρθηκαν 22.168 ανοίγματα που αφορούν οδοντόκρεμας με φθόριο. Μόνο 313 περιπτώσεις που υποβλήθηκαν σε θεραπεία πράγματι στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Μέτρια αποτελέσματα παρατηρήθηκαν σε 45 περιπτώσεις. Δεν έχουν αναφερθεί περιπτώσεις σημαντικών αρνητικών επιπτώσεων ή θάνατο αναφέρθηκαν.

Ένας θάνατος από την κατανάλωση οδοντόπαστα φθορίου αναφέρθηκε στην Αμερικανική Ένωση Κέντρων Δηλητηριάσεων το 2002.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου