17.12.09

Περίεργη υπόθεση με δυο Αμερικανικών συμφερόντων αεροπλάνα.

Share

Στις αρχές του Ιουνη που μας πέρασε, κάτι πολύ μυστηριώδες συνέβη στον ουρανό της Ινδίας και της Νιγηρίας.

Η Διεύθυνση Αεροπορίας της Κίνας, είχε προειδοποιήσει από καιρό και τις δυο αυτές χώρες, πως Ουκρανικά μεταγωγικά τύπου ΑΝ-124, ναυλωμένα από την Αμερικανική Κυβέρνηση, πετάνε στον εναέριο χώρο τους και ψεκάζουν τις χώρες τους με επικίνδυνα χημικά και ιούς. Μάλιστα οι Κινέζοι αξιωματικοί είχαν κάνει λόγο για τον ιό Η1Ν1...
Το πρώτο αεροπλάνο «συνελήφθει» στον εναέριο χώρο της Ινδίας, λίγο πριν μπει στο Πακιστάν και το δεύτερο στην Νιγηρία. Και στις δυο περιπτώσεις το πλήρωμα συνελήφθει και ανακρίθηκε.
Αστραπιαία το Αμερικανικό Πεντάγωνο αντέδρασε έντονα απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των πληρωμάτων και των αεροσκαφών.

Αυτά που βρεθήκαν όμως στα αεροπλάνα είχαν αρκετό ενδιαφέρον. Και στις δυο περιπτώσεις, εκτός από αρκετό οπλισμό και εκρηκτικά, τα αεροσκάφη ήταν εφοδιασμένα με ειδικά κοντέινερ χωρητικότητας 45 τόνων, τα οποία με ένα πολύπλοκο σύστημα νάνο-σωληνώσεων ψέκαζαν το υλικό από τα φτερά και την ουρά του αεροσκάφους.

Η Ινδία υπάκουσε σχεδόν αμέσως και απελευθέρωσε το αεροσκάφος μαζί με το πλήρωμα, η Νιγηρία όχι.

Η απελευθέρωση από την Νιγηρία δεν έγινε παρά μετά από αρκετές μέρες που τυχαία συνέπεσε με την φονική έκρηξη ενός μεγάλου αγωγού πετρελαίου της κρατικής πετρελαϊκής επιχείρησης με δεκάδες τραυματίες. Την ευθύνη ανέλαβε μια παραστρατιωτική οργάνωση γνωστή για τις φιλοδυτικές της θέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου