2.12.09

Τρόμαξε η Νέα Τάξη από το Δημοψήφισμα της Ελβετίας...!

Share

Φωνές για δημοψήφισμα και στη Δανία, την ώρα που η Λέγκα ζητεί να μπει ο σταυρός στην ιταλική σημαία. Αντιδράσεις στον ισλαμικό κόσμο. Καταδίκη από το Βατικανό και τον Γάλλο ΥΠΕΞ
«Θα κάνουμε κι εμείς δημοψήφισμα για να καταργήσουμε τους μιναρέδες!» βιάστηκε να ανακοινώσει η πρόεδρος του Κόμματος του Δανικού Λαού, Πία Κιέρσγκααρντ. Ο υφυπουργός Αμυνας της Ιταλίας, Ρομπέρτο Καστέλι (Λέγκα του Βορρά), ζήτησε να μπει ο σταυρός στην τρίχρωμη ιταλική σημαία. Και η Μαρίν Λεπέν, θυγατέρα και διάδοχος του ηγέτη του Εθνικού Μετώπου, κάλεσε τις ευρωπαϊκές ελίτ «να πάψουν να αγνοούν τους φόβους των λαών τους απέναντι στα πολιτικοθρησκευτικά σύμβολα, που θέλουν να επιβάλουν οι μουσουλμανικές ομάδες».

Οι Ελβετοί άνοιξαν για τα καλά τον «ασκό του Αιόλου» με το κυριακάτικο «Ναι» στην απαγόρευση ανέγερσης μιναρέδων, με πρωτοβουλία του ξενόφοβου Λαϊκού Κόμματος (SVP). Ετσι οι φόβοι της ιταλικής «Repubblica» για «μόλυνση της Ευρώπης από τον ελβετικό ιό», κινδυνεύουν να βγουν αληθινοί.

Το αντι-ισλαμικό 57,5% των Ελβετών δοκιμάζει ήδη τη συνοχή των πολιτικοθρησκευτικών ηγεσιών της Ευρώπης, αλλά και την αντοχή των μουσουλμάνων ομολόγων τους, σε Αφρική και Ασία.
Δεν είναι τυχαίο ότι τα κόμματα της Μέρκελ και του Σαρκοζί δεν τόλμησαν να καταδικάσουν το ελβετικό δημοψήφισμα, μια και οι κοινωνίες τους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την ενσωμάτωση εκατομμυρίων μουσουλμάνων.


Ο εκπρόσωπος του δεξιού UMP, Ξαβιέ Μπερτράν, είπε πως «δεν είναι βέβαιος αν οι μιναρέδες χρειάζονται και στα γαλλικά τζαμιά», ενώ ο εκπρόσωπος της CDU ισχυρίστηκε πως «πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ο φόβος πολλών Ευρωπαίων για την καλπάζουσα ισλαμοποίηση των κοινωνιών τους».
«Αυτή η κόντρα με το Ισλάμ θα μας στοιχίσει ακριβά. Οσοι ψήφισαν «Ναι» από φόβο και άγνοια, θα πρέπει τώρα να περιμένουν πράξεις αντεκδίκησης, αντίποινα και μποϊκοτάζ», προειδοποίησε ωστόσο η γαλλόφωνη «Le Τemps» της Γενεύης.
 

«Απομόνωση»
 Η γερμανόφωνη «Τagesenzeiger» της Ζυρίχης βλέπει «απομόνωση της Ελβετίας ακόμη και στη Δυτική Ευρώπη». «Το πιο οδυνηρό για μας δεν είναι η απαγόρευση των μιναρέδων αλλά ο συμβολισμός της ψήφου των συμπατριωτών μας. Νιώθουμε να μην μας αποδέχονται ως θρησκευτική κοινότητα», παραπονέθηκε εκ μέρους του άλλου στρατοπέδου ο πρόεδρος της Ελβετικής Ομοσπονδίας Ισλαμικών Οργανώσεων, Φαρχάντ Αφσάρ.

Βλέποντας ότι έρχονται θύελλες, το Βατικανό καταδίκασε απερίφραστα την απαγόρευση των μιναρέδων στην Ελβετία, όπως και η ελβετική επισκοπική σύνοδος.
«Ηταν αρνητικό σημάδι και πλήγμα κατά της θρησκευτικής ελευθερίας και της ενσωμάτωσης», ανακοίνωσε η Αγία Εδρα. Τη βαθιά ανησυχία του εξέφρασε και το Συμβούλιο της Ευρώπης, κάνοντας λόγο για «ψήφο ενάντια στις αξίες της ανοχής, του διαλόγου και του σεβασμού των θρησκευτικών πεποιθήσεων».


Ο Γάλλος ΥΠΕΞ, Μπ. Κουσνέρ, δήλωσε σοκαρισμένος και κάλεσε τους Ελβετούς να «ξανασκεφτούν την απόφασή τους», ενώ ο προεδρεύων Σουηδός ομόλογός του, Καρλ Μπιλντ, αναφέρθηκε σε «προκατάληψη». «Δεν μπορώ να συμφωνήσω με κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που δίνουμε μάχη για να διατηρήσουμε τον χριστιανικό σταυρό στα σχολεία», συμπλήρωσε ο Ιταλός ΥΠΕΞ, Φρ. Φρατίνι.
 

Αντιφατικές είναι μέχρι στιγμής οι αντιδράσεις στο Ισλάμ.
 Η μεγαλύτερη μουσουλμανική οργάνωση της Ινδονησίας (της πολυπληθέστερης ισλαμικής χώρας) επέκρινε μεν ως μισαλλόδοξο το ελβετικό δημοψήφισμα, αλλά έκανε έκκληση για ψυχραιμία.
Ομως ο μεγάλος μουφτής της Αιγύπτου, Αλί Γκομάα, δεν έκρυψε την οργή του για την «προσβολή» κατά των μουσουλμάνων. Ως πράξη «ακραίας ισλαμοφοβίας» καταδίκασε το δημοψήφισμα το ισλαμικό πακιστανικό κόμμα Τζαμαάτ-ε-Ισλαμί.
 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ 

πηγή: Ελλήνων Αφύπνιση 

Να περιμένουμε τώρα "τρομοκρατικά" χτυπήματα και στην Ζυρίχη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου