11.11.09

Το Βατικανό ψάχνει για εξωγήινους

Share

Η ακαδημία επιστημών του Βατικανού, φιλοξενεί ένα συνέδριο Αστροβιολογιας (η μελέτη της ζωής εκτός της Γης), με επιστήμονες και ιερείς να κάθονται στο ίδιο τραπέζι, στη Ρώμη μέσα στη εβδομάδα...
«Όπως μια ποικιλία ζωών υπάρχει πάνω στη Γη μας, έτσι θα μπορούσαν να υπάρχουν και άλλα όντα, επίσης έξυπνα, πέρα από τη Γη, που τα έχει δημιουργήσει ο Θεός. Αυτό δεν είναι ενάντια στην πίστη μας, γιατί δεν μπορούμε να βάλουμε όρια στην δημιουργικότητα του Θεού» δήλωσε ο Ιησουίτης αστρονόμος του αστεροσκοπείου του Βατικανού, Πατέρας Jose Funes, κάνοντας τον Θεό το δεύτερο ον στο οποίο δεν μπορούν να μπουν όρια στη δημιουργικότητα του, μετά τον Λάκη Λαζόπουλο.
Δεν συμφωνούν όλοι όμως. Ο θεωρητικός φυσικός dr.Paul Davies είπε στην Washington Post πως η Εκκλησία υποβαθμίζει την απειλή που δέχεται ο Χριστιανισμός από την εξωγήινη ζωή καθώς «η ανακάλυψη μιας δεύτερης Γένεσης θα είχε τεράστια πνευματική σημασία. Η πραγματική απειλή θα ερχόταν από την ανακάλυψη εξωγήινης νοημοσύνης, επειδή οι Χριστιανοί θα ήταν σε πολύ δύσκολη θέση. Πιστεύουν πως ο Θεός μετουσιώθηκε στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού για να σώσει την ανθρωπότητα, όχι τα δελφίνια, τους χιμπαντζήδες ή τα μικρά πράσινα ανθρωπάκια σε άλλους πλανήτες»
Πολλά μαζεύονται τώρα τελευταία στο θέμα αυτό… λέτε να έχουμε καμιά έκπληξη;

περισσοτερα εδω

Κατα διαβολικη συμπτωση, ξεκινησε να προβαλεται στις Η.Π.Α. το remake της σειρας V...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου