3.11.09

Τί ξέβρασε η θάλασσα;

Share

Ένα κουφάρι ενός πολύ περίεργου ζώου, ανακαλύφθηκε στις 12 Ιουλίου του 2008 σε μια παραλία του Long Island.

Το πλάσμα ήταν πολύ περίεργο και όμοιο του δεν είχε ξανασυναντήσει κανείς…



Τα παιδία που το βρήκαν ειπάν αργότερα πως βρωμούσε απίστευτα και η μύγα μας δίνει περιπου μια ιδέα για το μέγεθος του ζώου.




Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, έχει το μέγεθος ενός μεσαίου σκύλου, δείχνει να είναι αρκετά μυώδες και από τη φυσιολογία του καταλαβαίνουμε πως είναι σαρκοφάγο αρπακτικό. Το κεφάλι του είναι αναλογικά μικρό για το υπόλοιπο σώμα του και πραγματικά, ενώ θυμίζει αρκετά ζώα, στην πραγματικότητα δεν μπορούμε να καταλήξουμε στο τι ακριβώς είναι.
Πολλές απόψεις έχουν ακουστεί αλλά όλες κάπου χάνουν. Μερικοί λένε πως είναι ρακούν, αλλά τα πίσω πόδια του είναι πολύ μεγάλα για να είναι ρακούν καθώς και ο σωματοτυπος του δεν είναι ίδιος με του ρακούν.

Άλλοι λένε, εξαιτίας του ράμφους του, πως είναι ένα είδος θαλάσσιας χελώνας χωρίς καβούκι, μόνο που θαλάσσιες χελώνες, δεν έχουν δόντια.
Τρωκτικό, επίσης δεν είναι μιας και το χαρακτηριστικό γνώρισμα των τρωκτικών είναι τα δυο μπροστινά μεγάλα δόντια που εδώ λείπουν.
Κάποιου είδους σκύλου, επίσης δεν είναι μιας και το κεφάλι και ιδιαίτερα το μέτωπο και τα μάτια, δεν είναι σαν αυτά των σκύλων. Επίσης κανένα σκυλί δεν έχει τέτοια πόδια.

Το θέμα πήρε διαστάσεις στα media αλλά ξεχάστηκε… Λίγους μήνες όμως αργότερα, άλλο ένα από δαυτα ξεβράστηκε λίγο πιο πέρα και αυτή τη φορά κοντά του βρέθηκε και κάτι που μπορεί να είναι αυγό ή έμβρυο του ζώου.


Το δεύτερο ζώο ειναι ίδιο με το πρώτο ακόμη και στην έλλειψη μύτης που πρίν την εμφάνιση του αποδιδόταν σε φυσιολογική σήψη η στα δαγκώματα ψαριών και πουλιών.



Το μυστηριώδες "αυγό" ή "έμβρυο"


Πως παρουσίασε το CNN το "τέρας"

Από τις φωτογραφίες βλέπουμε εύκολα πως πρόκειται για το ίδιο ζώο....Χωρίς να πω περισσότερα και να σας μπερδέψω, να σας ενημερώσω απλά πως και τα δυο αυτά πλάσματα βρεθήκαν μερικά μόλις χιλιόμετρα από το το παλαι ποτέ πλέον απόρρητο εργαστήριο των Η.Π.Α. το περίφημο Camp Hero, που άρχισε να λειτούργει με την αρχή του ψυχρού πολέμου και υποτίθεται πως έκλεισε στα τέλη της δεκαετίας του ’80.


Το Camp Hero, είναι το μέρος που οι ερευνητές λένε πως «γεννήθηκε» το Πείραμα της Φιλαδέλφειας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου