9.10.09

Υποθεση Polanski - Τα βιτσια ενος Υπουργου

Share

Δεν ειναι λιγοι οι διασημοι που διαμαρτυρονται για την συλληψη του Roman Polanski στην Ελβετια. Ο σκηνοθετης ειναι κρατουμενος, κατηγορουμενος για το βιασμο μιας 13χρονης στην Αμερικη το 1977.

Ενας απο τους πιο ενθερμους υποστηρικτες του σκηνοθετη, ειναι ο Γαλλος Υπουργος Πολιτισμου και Επικοινωνιων, Frédéric Mitterrand.
Ειναι ο ανηψιος του πρωην Προεδρου François Mitterrand, και γιος της ανηψιας του Eugène Deloncle, συνιδρυτη της φασιστικης οργανωσης La Cagoule.

Ο Γαλλος Υπουργος, σε εκπληξη πολλων, καλεσε τις Ελβετικες αρχες να απελευθερωσουν τον Polanski. Ομως, ενα αποσπασμα απο την αυτοβιογραφια του που εκδοθηκε το 2005, ισως ριχνει φως στο γιατι υποστηριζει την απελευθερωση του παιδεραστη και βιαστη Polanski και εκθετει και τον ιδιο.

"Εθιστικα στη συνηθεια να πληρωνω για αγορια...Ολο αυτο το τελετουργικο του εμποριου των μικρων παιδιων, το σκλαβοπαζαρο, με ερεθιζει παρα πολυ. Καποιος , κρινοντας με ηθικα, θα μπορουσε να με χαρακτηρισει ανωμαλο αλλα με ευχαριστει περα απο καθε οριο λογικης..."
λεει χαρακτηριστικα σε ενα αποσπασμα του βιβλιου του που περιεργως (...) περασε στα μουγκα το 2005 οταν πρωτοεκδοθηκε.

Η γαλλικη κοινη γνωμη τωρα εχει ξεσηκωθει συμπαρασυροντας και τα media που με τη σειρα τους αναρωτιουνται και για τα κινητρα του Προεδρου Nicolas Sarkozy, που επισης εχει ταχθει υπερ του Polanski, αν και ο Mitterand ειναι ομολογουμενως ο ηγετης της καμπανιας υπερ του σκηνοθετη.

Η γαλλικη αντιπολιτευση δεν εχασε χρονο και μεσω του εκρπροσωπου της δηλωσε "Σαν Υπουργος Πολιτισμου, τραβηξε ολα τα φωτα πανω του υπερασπιζομενος εναν σκηνοθετη που ειναι κατηγορουμενος για βιασμο και επισης ο ιδιος εχει γραψει βιβλιο στο οποιο ειπε πως απολαμβανει τον σεξουαλικο τουρισμο. Αυτο, αν μη τι αλλο, ειναι σοκαριστικο."

Το κομμα του ακροδεξιου Jean-Marie Le Pen, καλεσε τον Υπουργο σε παραιτηση. ο ιδιος ο Frédéric Mitterrand δηλωσε για τις αντιδρασεις"...ειμαι αναυδος με την ολη φασαρια...αν οι εθνικιστες με τραβολογανε στη λασπη, τοτε αυτο ειναι τιμη μου...αν παλι οι αριστεροι με τραβολογανε στη λασπη, τοτε αυτο ειναι ταπεινωτικο γι'αυτους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου