26.10.09

Οι πλουσιοι μπορει να εξελιχθουν σε ενα νεο ειδος

Share

Η παγκοσμια ελιτ, μπορει να εξελιχθει σε ενα εντελως ξεχωριστο ειδος, εξ'αιτιας της βιοτεχνολογιας και της ρομποτικης, ειπε σε προσφατη ομιλια του ο Αμερικανος μελετητης τεχνολογος και μελλοντολογος, Paul Saffo.

Στο μελλον οι ανθρωποι θα μπορουν να καλλιεργουν τα δικα τους "ανταλλακτικα" οργανα για μεταμοσχευσεις, τα ειδικα φτιαγμενα για αυτους φαρμακα και να χρησιμοποιουν ειδικα γεννετικα εργαλεια που θα τους προειδοποιουν εγκαιρως για τυχων κληρονομικες αρρωστιες.
Προσθετει πως ο κοσμος του αυριο θα ειναι μια συντηξη βιολογιας και τεχνολογιας, οπου τα ρομποτ θα κανουν τις κατωτερες δουλειες, τα αυτοκινητα θα οδηγουνται μονα τους και τα τεχνητα μελη θα ειναι πολλες φορες καλυτερα απο τα σημερινα.

Δεν ειναι σε αντιθεση αυτες οι δηλωσεις με τα οσα ειχε πει πριν μερικους μηνες ο επιστημονας Ray Kurzweil, πως η αθανασια ειναι μονο 20 χρονια μακρια μας.

Ομως, ο κυριος Saffo ειπε πως ολα αυτα τα θαυματα της τεχνολογιας θα ειναι προσιτα μονο στους σουπερ-πλουσιους, οδηγοντας ουσιαστικα το ανθρωπινο ειδος, σταδιακα σε ενα διαχωρισμο μεταξυ δυο ταξεων και τελικα, δυο διαφορετικων ειδων...

"Το 1980 ηταν το κομπιουτερ, το 1990 ηταν το ιντερνετ, το επομενο τεχνολογικο βημα ειναι τα ρομποτ"ειπε στους Times, εχθες.

"Αναρωτιεμαι αν οι πλουσιοι θα μπορουν να ζουν 20 χρονια παραπανω απο τους φτωχους...αυτο ειναι 20 χρονια παραπανω κερδων και αποταμιευσης. Σκεφτειτε το ποσο του πλουτου και των πλεονεκτηματων που θα μπορουν να δωσουν στα παιδια τους"

Εχοντας αυτα στο νου, δεν ειναι δυσκολο να καταλαβουμε γιατι κανουν οτι κανουν, γιατι οσα λεφτα και να μαζεψουν δεν τους ειναι ποτε αρκετα και γιατι χειραγωγουν τις αγορες και τις πολιτικες ολου του κοσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου