21.10.09

Απεμπλουτισμενο Ουρανιο και παρενεργειες

Share

 Τα φρικτα αποτελεσματα του Agent Orange, του τοξικου χημικου που χρησιμοποιησε στον πολεμο του Βιετναμ η Αμερικανικη στρατιωτικη μηχανη, δεν ειναι ουσιαστικα τιποτα μπροστα στα μοντερνα αποτελεσματα της χρησης του απεμπλουτισμενου ουρανιου στο Ιρακ, το Κοσσοβο και το Αφγανισταν.
Προσοχη Εικονα που σοκαρει!


 Μια ταλαιπωρημενη ψυχουλα της Fallujah

Το απεμπλουτισμενο ουρανιο, παρα το αθωο του ονοματος του, δεν ειναι απεμπλουτισμενο ουτε απο την ραδιενεργεια αλλα ουτε και απο την τοξικοτητα. ο ορος "απεμπλουτισμενο" αναφερεται μονο στο οτι εχει απεμπλουτιστει απο το ισοτοπο U-235 που ειναι αναγκαιο για την πυρηνικη συντηξη στους πυρηνικους αντιδραστηρες. Προκειτε για πυρηνικα αποβλητα απο τα πυρηνικα εργοστασια, ή "DU"οπως τα λενε οι ειδικοι, "ξοδεμενες" ραβδοι καυσιμων, που ουσιαστικα ειναι ατοφια ραδιο-ισοτοπα U-238 και U-236 (ενα προιον της πυρηνικης συντηξης, που δεν απανταται στην φυση).

Μεχρι προσφατα το να βρουν ενα τροπο να ξεφορτωθουν τα πυρηνικα αυτα αποβλητα ηταν ενα προβλημα για την βιομηχανια, ομως τα εξυπνα μυαλα της στρατιωτικης ερευνας βρηκαν την λυση. Το ραδιενεργο αυτο μεταλο, ηταν ιδανικο για ενα πληθος χρησεων στην κατασκευη οπλων! 1.7 φορες βαρυτερο απο το μολυβδο, πολυ σκληροτερο απο το ατσαλι και με την θερμοκρασια καυσης του σε ενα υπερ-υψηλο επιπεδο, ο DU αποδεχτηκε ο απολυτος "διατρητης" για πυραυλικες και βλητικες κεφαλες οπου απαιτουνταν να διατρηθει χοντρη θωρακιση (π.χ αρματα) ή ακομη και τσιμεντενα προστασια ενισχυμενη με ατσαλι(καταφυγια).

Μολις διαπερασει την θωρακιση, αναφλεγεται σε τοσο υψηλη θερμοκρασια που κατακαιει οτιδηποτε ειναι μεσα. Γι'αυτο και βλεπουμε εικονες απο το Ιρακ, απανθρακωμενων σε απιστευτο σημειο πτωματων διπλα στα κατεστραμενα Ιρακινα αρματα.

Αντιστοιχες εφαρμογες εχει βρει και στα 30αρια πολυβολα(30mm), ειδικα στα πολυβολα του αεροσκαφους A-10 που εξειδικευετε σε επιθεσεις αερος-εδαφους. Το αεροσκαφος αυτο ειναι και ο κυριος υπευθυνος για την σπορα του DU στο Κοσσοβο. Ειναι επισης το κυριο οπλο του αρματος Abraams καθως επισης ειναι το κυριο φορτιο των περιφημων "εξυπνων" βομβων που χρησιμοποιουντε για να πληξουν τα καταφυγια. Η καθεμια απο δαυτες κουβαλαει 1-2 τονους ραδιενεργου απεμπλουτισμενου ουρανιου.

Το ουρανιο επισης χρησιμοποιειτε στους πυραυλους Cruise αλλα και σαν θωρακιση σε αρματα και αλλο υλικο. Το ουρανιο γινετε απιστευτα τοξικο με την φωτια, μολις τα οχηματα αυτα πληγουν απο εχθρικα πυρα και καουν.

Το αμερικανικο Πενταγωνο συνεχιζει, παρα την αντιθετη γνωμη ανεξαρτητων επιστημονων, να υποστηριζει πως δεν εχει κανενα αντικτυπο στο περιβαλλον η χρηση του Ουρανιου αν και παρ'ολα αυτα, οι αμερικανοι στρατιωτες εχουν εντολες να αποφευγουν να πλησιαζουν περιοχες που εχουν χρησιμοποιηθει ή καταστραφει τετοιου ειδους οπλα και αν πρεπει να πλησιασουν ειναι υποχρεωμενοι να φορανε ειδικες μασκες. Αρκετα κατεστραμενα αμερικανικα οχηματα μαλιστα εχουν αποσταλει πισω στις Ηνωμενες Πολιτειες οπου εχουν θαφτει σε ειδικους για ταφη τοξικων αποβλητων χωρους. Μαλιστα στον πρωτο πολεμο του Ιρακ το 1991, χιλιαδες τονοι τοξικης αμμου απο το Κουβειτ, θαφτηκε στο Idaho.

H mainstream επιστημονικη κοινοτητα οχι μονο δεν το κανει ιδιαιτερα μεγαλο θεμα, αλλα υποστηριζει την οικο(παρα)λογικη φαρσοκωμωδια που διευθυνει ο εμπνευστης της χρησης του επεμπλουτισμενου Ουρανιου σαν οπλο, Al Gore. Οσοι απο τους ανεξαρτητους επιστημονες θελησαν να μεταβουν στο Ιρακ και στο Αφγανισταν, απετραπησαν απο γραφειοκρατικες διαδικασιες, ομως αρκετοι εχουν καταφερει να μπουν σε καθεστως ημι-παρανομιας και να κανουν μετρησεις με οργανα ειδικα στη μετρηση ραδιενεργειας και σημειωσαν πολυ υψηλες τιμες ραδιενεργειας.

Ο μεγαλυτερος κινδυνος με το DU, ειναι αφου καει, γιατι τοτε τα σωματιδια του ουρανιου ειναι τοσο ραδιενεργα οσο και τα αγνα ισοτοπα, και μπορουν να εισεπνευσθουν ή να καταποθουν. Ακομη και μια ελαχιστη ποσοτητα, ενος και μονο σωματιδιου ουρανιου στον οργανισμο ειναι θανατηφορα δηλητηριωδες σαν χημικο αλλα και μακροπροθεσμα μπορει να προκαλεσει καρκινο του πνευμονα, στους νεφρους, ορχεις και ωοθηκες.

Δραματικη αυξηση εχουμε επισης στις τερατογεννεσεις στην πολη της Fallujah, στην οποια εγιναν μεγαλες μαχες τον Νοεμβριο του 2004 και χρησιμοποιηθηκαν εκτεταμενα οπλα με ουρανιο. Παρομοιες αυξησεις στο ποσοστο τον τερατογεννησων αλλα και τις γεννησεις με προβληματα, εχουμε και στη Basra, στο Νοτιο Ιρακ, που πρωτο-προβαρανε τα οπλα αυτα.

Σε μια ερευνα που εστειλε Υπουργος του Ιρακ στα Ηνωμενα Εθνη, το Γενικο Νοσοκομειο της Φαλουτζα, στις 170 γεννες του Σεπτεμβρη που μας περασε, το 24% των νεογεννητων πεθαναν μεσα σε μια βδομαδα και το απιστευτο ποσοστο του 75% γεννηθηκε με καποια παραμορφωση. Σε συγκριση με τα ποσοστα του Αυγουστου του 2002, 6 μηνες πριν πεσει η πρωτη δοση Ουρανιου, οπου το ιδιο νοσοκομειο ειχε 530 γεννες, μονο 6 παιδακια εχασαν τη ζωη τους την πρωτη εβδομαδα και μονο ενα παιδακι ειχε γεννηθει με καποια δυσμορφια.

Κανεις αυτη τη στιγμη δεν ειναι σε θεση να προβλεψει τι θα γινει σε βαθος χρονου, σε 20-30-50 χρονια αφου ηδη, 5 χρονια μετα την χρηση του Ουρανιου εχουμε τετοιου ειδους παρενεργειες.

Οι ψυχουλες των μωρων αυτων απαιτουν να ασχοληθουμε με το προβλημα, απαιτουν απο τους επιστημονες να μελετησουν και απαιτουν απο τον κοιμισμενο λαο να ξυπνησει και να ζητησει εξηγησεις. Γιατι μας δηλητηριαζετε; Γιατι μας βαζετε και σκοτωνομαστε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου