25.10.09

Αμφιβολιες για την ιδεα της κλιματικης αλλαγης

Share

Τον Δεκεμβρη, οι ηγετες του ανεπτυγμενου κοσμου, θα συγκεντρωθουν στην Κοπενχαγη στα πλαισια σχηματισμου μιας διεθνους στρατιγικης εναντια στην "κλιματικη αλλαγη" για να
αντικαταστησει εκεινη του Κυοτο.

Πολλα απο τα mainstream media προσπαθουν να σε πεισουν πως οποιος εκφραζει σκεπτικισμο σχετικα με την ιδεα πως οι εκπομπες διοξειδιου του ανθρακα προκαλουν καταστροφικη υπερθεμανση του πλανητη, ειναι τρελος...
Τωρα τελευταια δεν το αποκαλουν "υπερθερμανση του πλανητη" πια. Η σημειολογια που χρησιμοποιουν εχει αλλαξει και μαζι και η διαλεκτος που χρησιμοποιουν. Εδω και ενα-δυο χρονια εχει γινει "κλιματικη αλλαγη",μιας και αφηνει περιθωρια για μια πιο δυνατη ρητορικη για να μειωσει τα επιχειρηματα των σκεπτικιστων. Αλλωστε αυτοι που "αρνουντε την κλιματικη αλλαγη" ειναι πιο ευκολο να γινουν περιγελος παρα αυτοι που "αρνουντε την υπερθερμανση του πλανητη" ειδικα τωρα που επιστημονικα εχει αποδειχθει πως ο πλανητης ΨΥΧΕΤΑΙ εδω και μια δεκαετια.

  Ψυχεται λοιπον πια, αλλα το πραγματικο προβλημα ειναι, οπως μας λενε, η κλιματικη αλλαγη
-- που δημιουργειτε απο τις εκπομπες ανθρακα απο τους ανθρωπους-- που μακροπροθεσμα θα
δημιουργησει μια ταση για υπερθεμανση του πλανητη. Πραγματικες αλλα και αποκαλουμενες
ετσι, καταστροφες -- απο τον τυφωνα Κατρινα μεχρι και το οτι μεγαλωνουν οι αραχνες --αποδιδονται στην εκπομπη αυτων των αεριων.

Απλα εκφραζοντας καποιους ενδοιασμους με αυτη την θεωρια που λεγεται "προδοσια εναντια στον πλανητη" του Paul Krugman, που μαλλον μιλαει εκ μερους ενος μεγαλου τμηματος αριστερων. Ειναι πλεον απρεπες, αντι-πατριωτικο και υστερικο να αναρωτιεται κανεις αν οι ανθρωποι προκαλουν την υπερθερμανση του πλανητη σε τετοια επιπεδα. Ενας αλλος βραβευμενος με Nobel, o Al Gore, ειπε ενα χρονο πριν πως οι επιχειρησεις (ολως τυχαιως ειναι ολες εκεινες που συναγωνιζονται τα δικα του βιομηχανικα συμφεροντα) πρεπει να λογοκριθουν επειδη εξεφρασαν καποιες αμφιβολιες σχετικαμε την κλιματικη αλλαγη δημοσιως.

"Πιστευω πως το να ξοδευουν λεφτα αυτες οι ανθρακο-εταιριες, για να πεισουν αγοραστες μετοχων, πως το ρισκο της κλιματικης αλλαγης δεν ειναι καιτοσο μεγαλο, ειναι ενος ειδουςχρηματιστηριακης απατης επειδη παρουσιαζουν λαθος ενα πραγματικο γεγονος, ελπιζω πως οι εισαγγελεις σε ολη την χωρα θα κανουν κατι γι'αυτο" ειπε αναφορικα ο Al Gore.

Οι επιστημονες που αμφισβητουν την ιδεα αυτη, περιθωριοποιουντε και σιωπουνται. Εχει γινει μια τρελη ιδεα πια αυτο που υποστηριζουν, πως αυτη η μεγαλη αερια μπαλα που φλεγεται σε απιστευτες θερμοκρασιες εδω και δισεκατομμυρια χρονια στο κεντρο του ηλιακου μας συστηματος,ο ΗΛΙΟΣ εχει πολυ μεγαλυτερη επιδραση στις θερμοκρασιες της γης παρα τα ανθρωπινος παραγωμενα λεγομενα αερια του θερμοκηπιου. Το γεγονος πως η θεωρια περι εκπομπων ανθρακα, πρωτο-πρωταθηκε απο την κυβερνηση της Margaret Thatcher, για να ενδυναμωσει την αποψη της σχετικα με την πυρηνικη ενεργεια τοτε που οι ψευδο-ακτιβιστες και οι ευαισθητοι σε θεματα περιβαλλοντος ανυσηχουσαν για μια "νεα εποχη των παγων".

Φυσικα αυτο τωρα θεωρειται αρχαια ιστορια και μονο ενας τρελος θα μπορουσε να το
αναφερει...

Ανεκαθεν, ή μαλλον μεχρι προσφατα, η αρχη της επιστημονικης ερευνας ηταν η αμφισβητηση. Εχει γινει πλεον αντι-επιστημονικο το να εχουμε αμφιβολιες και να αμφισβητουμε το status quo. Αλλα και βαζοντας στην ακρη τα επιστημονικα δεδομενα, υπαρχει και το θεμα των νεων πολιτικων μετρων που θα συζητηθουν στην Κοπενχαγη. Το γεγονος πως ανθρωποι σε ολον τον κοσμο θα κληθουμε να θυσιασουμε κομματι της ελευθεριας μας με την ελπιδα πως η εθνικη και διεθνεις γραφειοκρατια θα ρυθμιζουν το κλιμα του πλανητη μας, ειναι τρομακτικο.

Του Anthony Gregory, ολο το αθρο εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου