15.10.09

Αεροπλανο-ρομποτ επαναστατει

Share

Ενα Αμερικανικό ιπτάμενο μη-επανδρωμένο ρομπότ-δολοφόνος, επαναστάτησε εναντίον των ανθρώπων-χειρίστων του, την Κυριακή στο Αφγανιστάν.

Ένα επανδρωμένο συμβατικό αεροπλάνο το αναχαίτισε επιτυχώς και πρόλαβε να το καταρρίψει πριν εισβάλλει, κυριολεκτικά σε γειτονική χωρα.

Ο “Reaper” ή MQ-9 ή Predator-B, όπως λέγεται το συγκεκριμένο μοντέλο, είναι μια πτητική μηχανή που μπορεί να φέρει μέχρι και 14 πύραυλους Hellfire, ο καθένας από αυτούς ικανός να ισοπεδώσει ένα μικρό κτήριο ή να καταστρέψει ένα άρμα μάχης.

Χρησιμοποιείτε εδώ και μερικά χρόνια από τις αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις σαν ένας «επίμονος κυνηγός κατά εφοδευοντων στόχων».

Η επίσημη δήλωση αναφέρει πως το ατίθασο μηχάνημα «προσέκρουσε στην πλευρά του βουνού» και δεν κάνει λόγο για κανέναν νεκρό ή τραυματία.

Η USAFCENT δεν αναφέρει τι αεροπλάνο κατέρριψε το ρομπότ που δεν υπάκουε πια τις εντολές της, αλλά και ούτε τι μέθοδοι ακολουθηθήκαν για να καταρριφτεί. Πολύ πιθανό να πρόκειται για ένα F-15,-16 ή -18 και το φτηνότερο και παράλληλα πιο διασκεδαστικό μέσο για να το καταρρίψουν θα ήταν το πολυβόλο.

Είναι σίγουρο πως το ρομπότ δεν θα προέβαλε κάποια σθεναρή αντίσταση καθώς  πρόκειται για μια πολύ κατώτερου επίπεδου πολεμικής μηχανής σε σύγκριση με ένα συμβατικό τζετ και επίσης δεν φέρει κανενός είδους αέρος-αέρος οπλισμού.
Επίσης δεν ξεκαθαρίστηκε από τον στρατό αν ο ρομποτικός αντάρτης, στράφηκε κατά «φιλικών» στόχων ή απλά επιχείρησε να απομακρυνθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου